Лише 400 сімей скористались житловими програмами Держмолодьжитла з початку року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За 9 місяців 2020 року Державний фонд сприяння молодіжному житлобудівництву уклав лише 400 договорів у рамках житлових програм.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Держмолодьжитла.

Читайте також: Зарплата голови Держмолодьжитла в 2 рази вище ніж у Президента України

«У січні-вересні-2020, всупереч вкрай обмеженому фінансуванню житлових програм із Державного бюджету України, регіональними управліннями Держмолодьжитла укладено 400 договорів за всіма програмами, які обслуговує Фонд. При цьому важливо наголосити: фінансове наповнення програм здійснювалося переважно за рахунок коштів місцевих бюджетів більшості регіонів України», - йдеться у повідомлені установи.

Як зазначили у Держмолоджитлі, у січні-вересні поточного року надано 209 пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям. З них за рахунок місцевих бюджетів – 118, статутного капіталу Держмолодьжитла – 91.

Також, за цей час надано 82 пільгових кредитів іншим категоріям населення (науковцям, педагогам, працівникам бюджетної сфери, учасникам бойових дій в АТО, внутрішньо переміщеним особам та ін.). З них за рахунок держбюджету (педагогічним працівникам) – 1, місцевих бюджетів – 81.

За програмою «Доступне житло» надано держпідтримку для придбання житла 59 сім’ям. Відповідні угоди профінансовані за рахунок місцевих бюджетів.

За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, підписано 1 угоду за рахунок коштів місцевого бюджету (адмініструє Харківське регіональне управління Держмолодьжитла).

Читайте також: В Україні буде створена нова установа для реалізації житлових програм

За програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів у комерційних банках молодим сім’ям – 22 угоди було профінансовано за рахунок коштів місцевого бюджету (Полтавське регіональне управління).

Крім того, в умовах недостатнього завантаження, Держмолодьжитло береться за реалізацію заходів енергозбереження у житловому фонді. Так, для проведення таких заходів Миколаївське регіональне управління установи уклало 27 угод часткового відшкодування кредитів за рахунок коштів місцевого бюджету.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, в рамках програми пільгового фінансового лізингу, яку реалізовує Державна іпотечна установа, житло отримали 1089 родин поліцейських та службовців служби цивільного захисту.