Державна іпотечна установа наразі не викуповуватиме квартири у Київміськбуду на 2 мільярди гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Укрбуд-Парк-долина-1024x716-1024x716

Державна іпотечна установа наразі не готова викуповувати квартири у Київміськбуду на 2,1 млрд. грн., оскільки не має відповідних ресурсів і не зможе реалізувати такий обсяг квартир в межах одного міста за програмою пільгового фінансового лізингу, яку виконує установа.

Про це йдеться у відповіді ДІУ на запит порталу МЕтри до цієї установи.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки голови правління ДІУ Вячеслава Фролова, єдиною житловою програмою установи зараз є реалізація Порядку забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу. Реалізація програми здійснюється за рахунок власних та залучених установою коштів.

Очільник ДІУ наголосив, що за правилами програми, лізингоодержувач самостійно обирає житло, яке ДІУ купує та передає заявнику у фінансовий лізинг. Локацію придбаного житла визначає також лізингоотримувач.

«Порядком визначена можливість компенсування розпорядниками бюджетних коштів частини лізингових платежів, що потребує проведення територіального розподілу фінансування в залежності від наявних грошових сум у розпорядженні ДІУ. Свідченням цього є результати реалізації Порядку в усіх регіонах України», - зазначив Вячеслав Фролов.

Враховуючи зазначене та наявні фінансові ресурси в ДІУ констатують відсутність можливостей для оптової закупівлі житла в окремому місті, в окремій будівельній компанії через відсутність великого обсягу заяв потенційних лізингоодержувачів на придбання житла в рамках програми фінансового лізингу, розташованого в одній локації.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Холдингова компанія «Київміськбуд» заявила про підписання з Державною іпотечною установою меморандуму про те, що ДІУ викупить у Київміськбуду квартири на суму 2,1 млрд грн. В Київміськбуді вважають, що це дасть змогу компанії профінансувати добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду».