Державна іпотечна установа викупить у Київміськбуду квартири на суму 2,1 млрд грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-08-20_18-26-45

Державна іпотечна установа підписала з Холдинговою компанією «Київміськбуд» меморандум про те, що вона викупить у Київміськбуду квартири на суму 2,1 млрд грн. Це дасть змогу компанії профінансувати добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду».

Таку інформацію порталу МЕтри надали в пресслужбі Київміськбуду.

Як повідомили у пресслужбі Київміськбуд, у цьому контексті «меморандум» варто трактувати у понятті дорожньої карти, механізму дій. Тобто Компанією розроблений алгоритм дій, протокол, відповідно до якого ДІУ зможе викупити квартири. Мова не йде про документ, який зобов'язує.

Раніше портал МЕтри повідомляв, що в грудні 2019 року Холдингова компанія "Київміськбуд" взяла на себе зобов’язання добудувати всі недобудовані житлові комплекси компанії Укрбуд. У червні 2020 року компанія завяла про добудову перших об’єктів Укрбуду. Зокрема, ЖК "Сонячна рів'єра", ЖК "Новомостицька" і перші дві секції ЖК "Пектораль" вже отримали сертифікати про завершення будівництва.

У той же час, як заявив президент ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір, для завершення всіх житлових об’єктів Укрбуду не вистачає 2 млрд 100 млн грн.

Також, у липні 2020 року Київська міська рада прийняла рішення про звільнення об’єктів незавершеного будівництва групи компаній «Укрбуд» від нарахування пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури міста Києва.