Постпред при ООН: Україні доведеться імпортувати робочу силу з країн третього світу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Україні доведеться імпортувати робочу силу з країн третього світу, а відтак частина зусиль культурної дипломатії має бути зосереджена на цих країнах.

Про це заявив постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця у виступі на Міжнародному онлайнфорумі культурної дипломатії, як повідомив Укрінформ.

"Я переконаний, що Україна буде вимушена, на превеликий жаль, іти по тих самих стопах, по яких пройшли всі європейські країни, коли мова йшла про економічний розвиток і економічне зростання, а саме: як би ми не покращували соціальні умови і не підвищували зарплати в Україні, нам доведеться імпортувати робочу силу. Для того щоб імпортувати робочу силу, нам потрібно створювати в Україні сприятливе культурне середовище, яке буде з повагою ставитися до іноземних чужинських культур і традицій, а з цим у нас велика проблема. Тому я вважаю, що частина української культурної дипломатії має бути зосереджена не тільки на потребах голосування в Генеральній Асамблеї, а також на тому, щоб у нас було постійне економічне зростання, і на тих країнах третього світу, з яких, на жаль, нам доведеться імпортувати робочу силу", - сказав Кислиця.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Конфедерація будівельників України вже фіксувала масштабну проблему в країні - трудову еміграцію. З браком кваліфікованих фахівців стикалося багато українських будівельних компаній. В КБУ наголошують, що будівельники виїжджають на роботу за кордон цілими бригадами, частина з яких залишається там назавжди.

За окремими оцінками, близько 60-70% трудових емігрантів з України складають представники будівельних професій. Українська влада натомість офіційно сприяє іноземним урядам у працевлаштуванні українських працівників в їх будівельної галузі.