Уряд приєднав Державну іпотечну установу до Укрфінжитла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2021-09-08_18-23-38

Кабінет Міністрів України затвердив постанову про приєднання Державної іпотечної установи до ПАТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 8 вересня.

«Після завершення об’єднання ми готуємо випуск державних облігацій на суму до 20 млрд грн для того, щоб іпотечні програми були доступні якнайбільшій кількості українців. Всі ці продукти сприятимуть тому, що українські родини нарешті зможуть купити власне житло за доступною іпотекою, як це відбувається в розвинених країнах», — відзначив Прем’єр-міністр Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Постанова визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з приєднанням Державної іпотечної установи до ПАТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ. Зокрема, за договорами, укладеними Державною іпотечною установою, перехід прав та обов'язків до Української фінансової житлової компанії відбуватиметься в обсязі та на умовах, що існуватимуть на момент підписання акта про передачу.

Читайте також: Верховна Рада вирішила приєднати Державну іпотечну установу до Української фінансової житлової компанії

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Укрфінжитло створили наприкінці 2020 року як акціонерне товариство для розроблення та втілення механізму доступної іпотеки й програми лізингу. У серпні цього року Уряд затвердив правила користування пільговими програмами Укрфінжитла. Зокрема, було визначено категорії громадян, які можуть претендувати на забезпечення житлом та вимоги до житла, яке може придбаватись в рамках програм Укрфінжитла.