Суд дозволив вводити в експлуатацію скандальну висотку на Подолі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-05-16_17-21-08-1-1024x768Верховний Суд залишив в силі рішення Окружного адмінсуду м. Києва, яким було підтримано право забудовника на початок будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність до експлуатації скандальної 11-поверхівки на вулиці Мирна, 2/1, що знаходиться на столичному Подолі.

Як повідомило видання «Наші гроші», у березні 2020 року Департамент земельних ресурсів склав акт обстеження ділянки площею 0,08 га на вул. Мирній, 2/1. Було встановлено, що на ній без відповідних дозвільних документів побудовано 11-поверховий житловий будинок, що суперечить її функціональному та цільовому призначенню, адже це територія садибної забудови (не вище 4-х поверхів).

Справа дійшла до суду. Але представники забудовника у суді стверджували, що понаднормові поверхи – є антресолями, техповерхами тощо.

Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю скасував право на початок будівельних робіт і документ про готовність об’єкта до експлуатації. Замовнику будівництва, кооперативу «Зелений замок» вдалося оскаржити це рішення в Окружному адмінсуді Києва.

Верховний Суд залишив у силі це рішення. Судді дійшли висновку, що Департамент архбудконтролю видав наказ, спираючись на інформацію від Департаменту земельних ресурсів, – в той час, як підставою могла бути лише власна перевірка Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Представники Держархбудконтролю вважають, що після цього рішення вправі провести перевірку з дотриманням всіх процедур і знову скасувати документ про готовність до експлуатації.

Як повідомляв портал МЕтри, скандальний житловий будинок було зведено на вулиці Мирна, 2/1, майже напроти Житнього ринку, на ділянці, призначеній для садибної забудови. Водночас, забудовник намагається в судовому порядку довести, що збудував чотириповерховий будинок, а решта сім поверхів — це антресолі, технічні поверхи, підвал та крівля.