Набрали чинності зміни до Порядку незалежного моніторингу енергетичних сертифікатів будівель

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
fasad

В України набрали чинності зміни до Порядку незалежного моніторингу енергетичних сертифікатів будівель. Процедури аудиту будівель стануть прозорими і зрозумілими.

Про це повідомив перший заступник Міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

«Моніторинг енергетичних сертифікатів має бути прозорим для всіх учасників процесу. Зміни покликані забезпечити об’єктивний контроль якості енергетичних сертифікатів в Україні. Це допоможе усунути наявні недоліки. Зокрема, відбір для проведення перевірки енергетичних сертифікатів буде проводитися автоматично у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва», – зазначив Василь Лозинський.

Документ передбачає низку новацій:

- введення автоматизованого відбору сертифікатів для моніторингу за випадковим принципом;

- збільшення діапазону можливих відхилень показників енергетичної ефективності та строки подання заперечення щодо результатів моніторингу;

- скасування обов’язкового надання електронних копій проєктної документації, документації щодо технічної інвентаризації або паспорта об’єкта у разі відсутності такої документації.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, з початку серпня 2021 року Фонд енергоефективності розпочав прийом заявок ОСББ на участь у програмі “Енергодім” в онлайн форматі.