Київська будівельна компанія відшкодує майже 700 тис. гривень за знищені зелені насадження

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
lis

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду міста Києва, яким задоволено позов прокурора про стягнення з товариства на користь столичного бюджету відновну вартість зелених насаджень у розмірі майже 700 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що комерційною структурою при проведенні робіт із реконструкції адміністративної будівлі на вул. Багговутівській у Шевченківському районі м. Києва впродовж 2018-2019 років знесено зелені насадження, зокрема понад 80 дерев, кущі та газон, однак відновну вартість зелених насаджень сплачено лише частково», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Перспективи парку Протасів яр: Суд визнав недійсним договір суборенди забудовником

Враховуючи, що розмір відновної вартості починаючи з 2018 року повністю не сплачено, Київська міська прокуратура у 2021 році пред’явила позовну заяву до товариства про стягнення відновної вартості зелених насаджень у розмірі 697 тис. грн.

У прокуратурі зазначили, що суди обох інстанцій погодились з доводами прокурора щодо наявності підстав для стягнення цієї суми. Рішення суду вступило у законну силу та перебуває на виконанні.

Раніще портал МЕтри повідомляв, що Київська міська рада подала позов до суду та зупинила дію рішення Бучанської районної ради, яка намагалась розширити межі селища Коцюбинське за рахунок Біличанського лісу, який є територією столиці. Площа лісу становить майже 6,5 тис. га.