Попит на первинному ринку житла може скоротитися на 30-40%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У період з лютого по квітень попит на первинному ринку житла Київського регіону може скоротитися на 30-40%.
Таку думку висловив Володимир Семенцов, співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development.

Він вважає, що період “інвестиційної паузи”, пов’язаний з можливою військовою агресією,  для лідерів первинного ринку житла мине без особливих проблем, адже в них достатньо фінансових і матеріально-технічних можливостей досить тривалий термін часу будувати без залучення коштів інвесторів-покупців квартир.

Читайте також: На фоні зовнішньої загрози інвестори на ринку нерухомості зайняли вичікувальну позицію, - експерт

“Варто розуміти, що скорочення активності потенційних покупців - це ніщо інше, як збільшення відкладеного попиту, який буде реалізовано протягом 1,5-2 місяців по завершенню геополітичної кризи. Лідери ринку, що зводять переважно об’єкти нових якісних форматів, розраховують на те, що саме конкурентні переваги їхніх об’єктів стануть вагомими чинниками, що вплинуть на активність покупців. Водночас в період з лютого по квітень їхні зусилля будуть зосереджені на високій динаміці будівництва без призупинення робіт та будь-яких затримок”, - наголосив Володимир Семенцов.

Як повідомляв портал МЕтри, у січні експерти фіксували стабільну вартість житла на первинному ринку столиці. У переважній більшості проєктів, що почали зводитися не пізніше грудня 2021 року, цінові коливання не перевищили 0,5-1% залежно від площі та інших технічних характеристик квартир та якості самого житлового комплексу.