Експерт: цінам первинного ринку столиці ще є куди падати

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Guselnikov

У 2018 році реальні ціни на первинному ринку продовжать падати. Такий прогноз порталу нерухомості «МЕтри» озвучив віце-президент ВОО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников.

За словами експерта, в Києві з кожним роком все більше вводиться в експлуатацію житла при поступовому зниженні цін на нього. З початку 2018 року нерухомість на первинному ринку столиці вже подешевшала на 5,5% і така тенденція буде зберігатись й надалі.

«Міністерство регіонального розвитку у 2018 році затвердило собівартість квадратного метра у Києві 14340 грн. А середня ринкова вартість по місту Києві наразі 22200 грн. Тобто ми бачимо, що цінам є ще куди падати. Я просто впевнений, що вартість квадратного метра на первинному ринку столиці у 2018 році ще буде знижуватись», - сказав Андрій Гусельников.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», експерти звертають увагу на відсутність доступної банківської іпотеки в Україні. На їх думку, в таких умовах ринок житлової нерухомості не розвиватиметься. Наразі близько 60-70% покупців оформлюють купівлю нової квартири за допомогою розстрочок, або кредитів, які надають їм забудовники.