Київрада затвердила план забудови Троєщини та узаконила ЖК «Перлина Троєщини»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyivrada-PerlynaTroeshchiny

Депутати Київської міської ради затвердили детальний план території (ДПТ) в межах вулиць Оноре Де Бальзака, Милославської, Миколи Закревського, Олександра Сабурова у Деснянському районі міста Києва. Цим документом депутати київради знайшли спосіб допомогти інвесторам ЖК «Перлина Троєщини» та узаконити скандальний об'єкт. Про це повідомила прес-служба Київради.

«Відповідний детальний план території дає можливість постраждалим інвесторам ЖК «Перлина Троєщини» отримати необхідні дозвільні документи на проведення будівельних робіт та введення об’єкту в експлуатацію свого житла», - йдеться у повідомленні.

Київський міський голова Віталій Кличко на своїй сторінці у фейсбук щодо затвердженого ДПТ зазначив: «Врахували і проблеми "Перлини Троєщини". Можна також буде звести житло для ошуканих інвесторів «Еліта центру». Все це враховано в проекті ДПТ".

Відповідно до затвердженого ДПТ також намічено будівництво основних проїзних частин вул. Оноре де Бальзака по 3 смуги руху в кожному напрямку. Передбачена реконструкція вулиці Закревського з розширенням проїзної частини до 15 м. Подовжуються вулиці Милославська та Цвєтаєвої. У межах ДПТ намічено будівництво велосипедних доріжок вздовж магістральних вулиць. Основні веломаршрути будуть прокладені проспектом Маяковського та вул. Оноре де Бальзака.

Передбачено будівництво комплексів багатоповерхових гаражів. Загальна місткість складатиме 8650 машино-місць. Вздовж проїздів до житлових будинків та громадських об'єктів передбачені відкриті автостоянки для постійного та тимчасового зберігання автомобілів.

Нагадаємо, будівництво ЖК «Перлина Троєщини» пов’язують з  керівником групи компаній "Укогруп" Анатолієм Войцеховським, від діяльності якого постраждало близько 15 000 чоловік. У липні 2016 року Генеральна прокуратура України затримала Анатолія Войцеховського. Проте пізніше він був звільнений під заставу.