Зарплати будівельників зросли на 26%, але цього замало

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Середня заробітна плата в будівельній галузі за рік зросла на 26,6 % і за підсумками 2 кварталу 2018 року досягла рівня 7547 грн. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

Водночас, середня заробітна плата в будівництві є нижчою не лише порівняно з європейськими країнами. В цілому по Україні середня зарплата досягла рівня 8781 грн, що на 1234 грн більше ніж заробляють в середньому будівельники. Через низький рівень заробітних плат спостерігається відтік будівельників за межі країни.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», в країні зростає дефіцит кваліфікованих кадрів будівельних професій. Зокрема, за даними Держстату у першому півріччі 2018 року кількість вакансій у будівництві зросла на 42,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На думку керівників відомих будівельних компаній, щоб якось утримати робочі кадри в країні, потрібно, щоб середня зарплата будівельників була на рівні 15-16 тис. грн.  Наразі ж, як  заявив Виконавчий директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич, близько 60-70% трудових емігрантів з України складають представники будівельних професій.