У Києві в 100 разів зменшили податок на землю під будівництвом багатоповерхівок

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Київська міська рада прийняла в другому читанні рішення встановити ставку податку на землю, яка використовується для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків, в розмірі 0,01%, тоді як діюча ставка складає 1% від нормативної грошової оцінки землі. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомив депутат Київської міськради, Голова постійної комісії з питань власності Київради Леонід Антоненко.

На думку депутата міськради, зменшення податку – фактично подарунок забудовникам. «Забудовники отримали подарунок: у 100 (!) разів зменшений податок на землю, відведену під будівництво і обслуговування багатоквартирних будинків», - наголосив Леонід Антоненко.

За словами депутата, перше зменшення - з 1% до 0,1% - було проголосовано у липні в процедурі першого читання. Тоді воно обґрунтовувалось необхідністю надання пільги для ОСББ, які обслуговують багатоквартирні будинки.

Читайте також: Щільність житлової забудови обмежено новими ДБН

«Але новий класифікатор цільових призначень земель не містить окремого класу для ОСББ. Новий клас об’єднує будівництво і обслуговування в єдиний пакет. Саме тому пільга, яка начебто адресувалась ОСББ, пакетно поширилась і на забудовників. Виходячи із бажання надати ще більше пільг ОСББ, окремі депутати до другого читання запропонували зменшити податок ще в 10 разів. Це також підтримали і також пакетом», - зазначив депутат Київради.

Леонід Антоненко вважає зменшення податку для забудовників помилкою, яку необхідно виправити.