В межах програми пільгового лізингу ДІУ планує придбання 944 квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
diu

Державна іпотечна установа планує придбання 944 квартир в рамках реалізації нещодавно затвердженої урядом програми пільгового житлового лізингу для поліцейських та співробітників служби цивільного захисту житлом. Про це повідомила прес-служба ДІУ.

«З метою реалізації Порядку забезпечення Державною іпотечною установою  поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2018 року №1201, найближчим часом планується проведення відкритих конкурсів на відбір проектів житлового будівництва житла, що може бути придбано ДІУ для передачі його у фінансовий лізинг», - йдеться у повідомленні ДІУ.

Читайте також: Затверджено програму пільгового житлового лізингу для поліцейських та службовців цивільного захисту

Як повідомили у ДІУ, перше засідання Комісії з відбору проектів житлового будівництва для забезпечення житлом поліцейських та службовців цивільного захисту відбулося 5 лютого. На цьому засіданні було затверджено склад Комісії, розглянуті процедурні питання її роботи, а також типові форми документації, яка необхідна для участі у конкурсах з придбання житла.

ДІУ вже розпочало процедуру придбання житла для передачі його поліцейським та співробітників служби цивільного захисту у фінансовий лізинг  відповідно до отриманих заявок та специфікацій.

Найбільше для реалізації програми планується придбання квартир у Києві – 139 квартир, а найменше – у Кіровоградській області (8 квартир) та Закарпатській (9 квартир).

До відбору планується придбання наступним чином:

diu-zakupka