У Києві рік почався з цінового зростання на ринку вторинного житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv-doma

У Києві 2019 рік почався з цінового зростання на ринку вторинного житла. Після невпинного падіння цін в минулому році, у січні вторинне житло подорожчало на 0,41%. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

У компанії зазначили, що ціни на старе житло у столиці зупинилися ще у грудні 2018 року після досягнення мінімального річного рівня 975 $ за кв. м. У січні поточного року середня вартість б/в житла раптово подорожчала та повернулась до вересневого значення 979 $ за кв. м.

Читайте також: Ринок житлової нерухомості – 2019: що рік прийдешній нам готує

За інформацією «Олімп Консалтинг» житло, що було у використанні, подорожчало в усіх районах міста за виключенням Печерського. У цьому, наразі найдорожчому районі столиці житло за місяць подешевшало одразу на 10$ за кв.м. Тож тепер печерське житло оцінюється у середньому в 1633 $ за кв. метр.

У другому за дорожнечею Шевченківському районі квадратний метр б/в житла у січні додав у вартості 1$ і вийшов на рівень 1041 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло після подорожчання у січні на 4$ за кожний квадратний метр оцінюється у 775 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири за місяць додали у вартості по 5$ на кожному кв. м. і зараз оцінюються на рівні 853 $ та 859 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі. Але за останній місяць воно додало по 8$ на кожному метрі і тепер коштує в середньому 839 $ за кв. метр. Значно вище житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири протягом січня піднялися у вартості на 9$ за кв. м  до рівня 909 $ за кв. м. У Подільському районі старі квартири за місяць подорожчали на 5$ за кв. м. і тепер оцінюються у 947 $ за кв. метр.

У Голосіївському районі старі квартири після подорожчання коштують 960 $ за кв. м. У Оболонському ціна квадратного метра вийшла на рівень 972 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

Безымянный