У Дніпрі рік почався з цінового зростання на вторинному ринку житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Dnipro2

У місті Дніпро на початку 2019 року на вторинному житловому ринку закріпилася тенденція цінового зростання, яка спостерігалася з вересня минулого року. Протягом січня квартири, що були у використанні, подорожчали ще на 0,59%. Таким чином, середня вартість такого житла піднялася до рівня 515 $ за кв. м.

Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром компанії «Олімп Консалтинг».

Читайте також: Ринок житлової нерухомості – 2019: що рік прийдешній нам готує

За інформацією компанії, у січні найбільше подорожчало житло у Центральному та Шевченківському районах – на 4$ за кожний квадратний метр. Таким чином тут вторинне житло тепер коштує 591 $ за кв. м. та 529 $ за кв. м. відповідно.

Найдорожчим районом Дніпра є Соборний, де квадратний метр б/в житла подорожчав на 3$ та вийшов на рівень 602$. А найдешевшим районом міста залишається Самарський, де б/в квартири також піднялись в ціні на 3$ за кв. м. і тепер коштують приблизно 449$ за кв. метр.

Найменьше подорожчання зачепило Новокодацький район - лише на 2$ за кв. м., тож тепер тут вторинне житло оцінюється на рівні 478$ за кв. м.

В решті районів Дніпра вторинне житло подорожчало на 3$ за кв. м. Таким чином в Амур-Нижньодніпровському районі квадратний метр б/в житла оцінюється у 489$, Чечеловському - 484$,  Індустріальному - 495$.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.