Один працівник Держмолодьжитла в середньому допомагає з житлом лише 3-4 громадянам за рік

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kherson

Середня чисельність співробітників Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у 2018 році складала 221 особу. Водночас, за цей період установою було укладено лише 751 договір з громадянами про допомогу в рамках житлових програм. Такі данні оприлюднило Держмолодьжитло, зокрема, у відповідь на запит порталу "МЕтри".

Таким чином, протягом всього минулого року на одного працівника установи припадає менше 4 укладених договорів з громадянами в рамках житлових програм.

При цьому, у 2017 році ефективність установи була ще меншою – на одного працівника Фонду за весь рік припадало менше 3 укладених договорів з громадянами.

Нагадаємо, раніше Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив про неефективність Держмолодьжитла та необхідність змін у наданні державної житлової підтримки.

Стримує від проведення змін відсутність потрібної норми в законі про Держмолодьжитло і діючий кредитний портфель, закріплений за цим органом. За словами Віце-прем'єр-міністра, люди продовжують повертати кошти за раніше виданими кредитами, а Держмолодьжитло, отримуючи їх, знову видає нові. Тому разом з Ощадбанком і Укргазбанком було проаналізовано цей кредитний портфель на предмет викупу.