Голова ДАБІ не пройшов випробувальний термін

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1-1024x701

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час засідання Уряду повідомив, що підписав подання до Кабінету Міністрів щодо непроходження випробувального терміну Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомляє прес-служба  Віце-прем’єр-міністра України, Геннадій Зубко наголосив, що випробувальний термін тривав три місяці, протягом яких він не зміг виконати поставлені перед ним завдання.

Читайте також: Новий голова ДАБІ має півсотні земельних ділянок у столичному передмісті

«Електронний кабінет забудовника не впроваджено, реструктуризація ДАБІ не підготовлена. І найголовніше — збільшення останнім часом відмов у будівництві – з 20% до 70%. Плюс — ненадання голові ДАБІ доступу до державної таємниці у зв’язку з поданням ним неправдивих відомостей про себе», — зазначив Геннадій Зубко.

«Ми проаналізували стан виконання завдань і ситуацію на будівельному ринку, яка є катастрофічною за кількістю звернень і відмов. Тому я підготував саме таке подання. Розраховую, що Кабінет Міністрів його розгляне згідно з процедурою і ухвалить відповідне рішення», — наголосив він.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 27 березня 2019 року № 181-р призначив Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергія Кузьміна.

Пізніше стало відомо, що новий голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергій Кузьмін має у власності понад пів сотні об’єктів нерухомості, є співвласником двох підприємств та користується цілим автопарком представницького класу. Такі дані він оприлюднив у власних деклараціях про доходи.