ДАБІ пообіцяло реєструвати дозвільні документи на будівництво за 5 днів замість 30

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1-1024x701

Реєстрація дозвільних документів на будівництво відбувається у п’ятиденний термін, замість тридцяти днів, як це було раніше. Дотримання строків внесення інформації контролюють керівники територіальних органів.

Про це порталу нерухомості МЕтри повідомили у прес-службі Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Читайте також: Новий голова ДАБІ має півсотні земельних ділянок у столичному передмісті

Як зазначили у прес-службі, голова ДАБІ Сергій Кузьмін дав доручення керівникам територіальних органів взяти під особистий контроль дотримання строків внесення інформації, зазначеної у повідомленні про початок будівельних робіт, до Єдиного реєстру. А також звернув увагу, що в реєстрі мають бути дані про кожен отриманий Держархбудінспекцією документ, без будь-яких надуманих підстав для відмов у реєстрації.

У ДАБІ нагадали, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 року за №367 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» внесено зміни до Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт і, починаючи із 1 липня 2019 року, внесення до реєстру інформації здійснюється протягом п’яти робочих днів з дня надходження повідомлення.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підписав подання до Кабінету Міністрів щодо непроходження випробувального терміну Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції Сергієм Кузьміним. Серед причин такого рішення: не впроваджено електронний кабінет забудовника, реструктуризація ДАБІ не підготовлена. І найголовніше — збільшення останнім часом відмов у будівництві – з 20% до 70%.