Уряд розпочав глобальне переформатування головного оператора державних житлових програм

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кабінет Міністрів України ініціював глобальне переформатування головного оператора житлових програм - Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, вивівши цю установу із свого підпорядкування. Урядовою постановою від 14 серпня 2019 р. № 727 Держмолодьжитло віднесено до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, якому доручено затвердити новий статут цієї установи.

В Уряді зазначили, що такі кроки мають, зокрема, оптимізувати процес управління Держмолодьжитлом.

Читайте також: Один працівник Держмолодьжитла в середньому допомагає з житлом лише 3-4 громадянам за рік

Нагадаємо, що на початку року Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив про неефективність Держмолодьжитла та необхідність змін у наданні державної житлової підтримки.

За словами Геннадія Зубка, стримує від проведення змін відсутність потрібних нормативних змін у законодавстві та діючий кредитний портфель, закріплений за цією установою. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що громадяни продовжують повертати кошти за раніше виданими кредитами, а Держмолодьжитло, отримуючи їх, знову видає нові. Також Віце-прем'єр-міністр озвучив можливість передачі кредитного портфелю Держмолодьжитла Ощадбанку та Укргазбанку.

Довідково:

Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництва» була створена у 1992 році. Наразі установа виступає оператором Державної програми забезпечення молоді житлом, програми «Доступне житло» та низки регіональних житлових програм.