Уряд звільнив голову Держархбудінспекції

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
уряд

Кабінет міністрів України звільнив з посади керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергія Кузьміна. Відповідне рішення було оприлюднено на урядовому порталі.

Читайте також: Новий голова ДАБІ має півсотні земельних ділянок у столичному передмісті

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Сергій Кузьмін був призначений на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції 29 березня 2019 року. До цього він обіймав посаду голови державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація — Центральна служба Української державної будівельної експертизи».

У липні ще діючий Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час засідання Уряду повідомив, що підписав подання до Кабінету Міністрів щодо непроходження випробувального терміну Сергієм Кузьміним. За словами Віце-прем’єра, Сергій Кузьмін не зміг виконати поставлені перед ним завдання, зокрема, щодо впровадження електронного кабінету та реструктуризації ДАБІ. Також було наголошено на зростанні відмов забудовникам з 20 до 70%.

Народний депутат Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що виконуючим обов’язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Уряд призначив Олександра Строкача.