Уряд запропонував збільшити фінансування житлових програм на півмільярда

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img-8-1024x683

Проект змін до Державного бюджету України на 2019 рік, внесений Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради, передбачає зокрема, збільшення фінансування програм забезпечення громадян житлом на загальну суму 0,5 млрд грн.

Читайте також: Зарплата голови Держмолодьжитла в 2 рази вище ніж у Президента України

Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Ухвалений Урядом України і внесений до Верховної Ради проект змін до Державного бюджету України на 2019 рік, який, з-поміж іншого, передбачає збільшення фінансового наповнення програм забезпечення громадян житлом на загальну суму 0,5 млрд грн. Зокрема, додатково 300 млн грн – на програму «Доступне житло» і 200 млн грн – на нову програму житлового кредитування учасників АТО-ООС і внутрішньо переміщених осіб», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Міністерство розвитку громад і територій має намір заборонити фінансування купівлі житла в Україні до введення його в експлуатацію через державні житлові програми. Зокрема це стосується програм, які реалізовує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Саму ж установу Держмолодьжитло буде переформатовано.