Офіційна зарплата у будівництві складає лише 9,5 тисяч гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Україні на будівництві одному штатному працівнику в середньому нараховують лише 9554 гривні. Такі дані станом на листопад 2019 року оприлюднило Міністерство розвитку громад та територій України з посиланням на Державну службу статистики України.

У міністерстві констатують, що вказаний рівень зарплат є невисоким навіть для нашої держави. За цим показником будівництво посіло лише 8 місце серед 16 видів економічної діяльності.

При цьому, за даними Державної служби статистики України станом на 01.12.2019 заборгованість із виплати заробітної плати працівникам будівельної галузі становила 63,7 млн грн (із загальної заборгованості по Україні у 3,4 млрд грн). Загальна заборгованість у порівнянні до 01.01.2019 р. зменшилась на 8 млн 436 тис. грн (11,7%).

Як раніше повідомляв портал МЕтри, трудова еміграція стала проблемою для українських будівельних компаній. В багатьох з них вже зіткнулися з браком кваліфікованих фахівців. Експерти будівельної галузі вказують на те, що близько 60-70% трудових емігрантів з України складають представники будівельних професій. У Конфедерації будівельників України наголошують, що будівельники виїжджають на роботу за кордон цілими бригадами, частина з яких залишається там назавжди.