Поліція попередила конфлікт біля будівництва на столичних Осокорках

Подписывайтесь на Telegram канал МЕтры


Київська поліція заявила, що попередила конфлікт біля будівельного майданчику на столичних Осокорках. Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації Національної поліції.

«Під час патрулювання поліцейські помітили, що на Осокорках зібралося близько 80 чоловіків спортивної зовнішності, при цьому правоохоронці побачили, що у них є спецзасоби. Цю інформацію патрульні відразу передали у чергову частину поліції Києва,» - йдеться у повідомленні.

Аби попередити можливі правопорушення, на місце події направили спепризначенців, наряди патрульних та за тривогою був піднятий особовий склад  територіального управління поліції.

За словами тимчасово виконувача обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктора Нечитайла, як тільки правоохоронці прибули за вказаною адресою, молодики почали розбігатися у різні сторони.

«На місці ми побачили, що вони мають спецзасоби – щити, гумові палиці і навіть зброю. Їх доставляють до управління поліції для проведення ретельної перевірки та надання пояснень щодо причин їх збору у вказаному місці», - зауважив правоохоронець.

Поліцейськім вдалося затримати та доставити до управління поліції близько 80 чоловіків. Всі вони із різних регіонів України та мають вік від 18-ти до 40 років. Під час спілкування затримані заперечують свою причетність до підготовки будь-яких правопорушень, вказують, що вони незнайомі між собою і випадково опинилися в одному місці. Дехто – відмовився надавати пояснення, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України.

На місці збору групи чоловіків працюють дві слідчо-оперативні групи. Там виявили спецзасоби, ножі, телескопічні палки і кілька одиниць зброї, яку перевірять за базами даними і встановлять, чи зареєстрована вона у встановленому порядку.