У цьому році Держмолодьжитло отримає з Держбюджету понад 34 млн. гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2020 році Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву отримає з Державного бюджету України понад 34 млн. грн. Про це повідомляє портал нерухомості Метри.

З вказаної суми 6 млн. 850 тисяч гривень у Держбюджеті передбачено безпосередньо на утримання Держмолодьжитла, ще 28 млн. грн. піде на збільшення статутного капіталу цієї установи.

Читайте також: Зарплата голови Держмолодьжитла в 2 рази вище ніж у Президента України

Фактично безоплатно отримані від держави кошти статутного капіталу, Держмолодьжитло наразі спрямовує на надання молодіжних кредитів за ставкою 11%. Отримати їх можуть громадяни віком до 35 років. Крім того, такі молоді люди повинні перебувати на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, або у яких нема свого житла, або їх власна житлова площа не перевищує 13,65 м2.

Крім цього, окремі кошти у Держбюджеті передбачено на житлові програми, які супроводжує Держмолодьжитло. Зокрема, на програму доступного житла передбачено 100 млн. грн. На супроводження програми часткової компенсації відсоткової ставки житлових кредитів молодим сім’ям з Держбюджету піде 23 млн 400 тис. грн. Ще 40 млн. 900 тис. грн. спрямують на супроводження програми здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Читайте також: Держмолодьжитлу рекомендують передати свої функції державним банкам

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у 2018 році загальна сума витрачених коштів на утримання Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональних управлінь склала майже 56,94 млн. грн.